Tävling

shapeimage_1


Att börja tävla i voltige är både spännande och roligt. Fördelen med just voltige är också att vi har chansen att ordna tävlingar på alla nivåer, från nybörjare till elit. Första gången man åker ut kan man välja att starta i skritt för att pröva sig fram och se hur långt man kommit. Alla som deltar på tävlingen får även rosett vilket kan göra det extra roligt, särskilt som ny i sporten. Dessutom får man på många tävlingar chansen att se lag och individuella som kommit längre fram i utvecklingen och på så sätt kan man själv få egna förebilder att arbeta mot.

Vi som är aktiva i sporten välkomnar med varm hand alla nya klubbar som vill vara med och svara gärna på frågor som kan tänkas komma upp. Många klubbar samarbetar och hjälps åt med både hästar och annat.  På vissa tävlingar kan det finnas möjlighet att hyra in sig på någon annan klubbs häst i skritt. Om man vill prova sin egen häst på tävling så finns det även möjlighet till detta om man bara pratar med arrangören först.

Vilka klasser som erbjuds på respektive tävling kan man läsa på det som kallas proposition. Propositioner kan man få om man anmäler sig till sussie.sturesson@voltige.se eller om man håller utkik på voltige.nu och tävlingsterminen där.

Voltigens tävlingsreglemente hittar man på Svenska Ridsportförbundets hemsida. Om man har frågor gällande detta går det jättebra att höra av sig. 

shapeimage_2


Domare

Monika Eriksson, monika.eriksson@voltige.se

Kim Nordin, kim@kimnordin.se

Carina Ingelsson, carina.ingelsson@kavlinge.net

Susanne Sturesson, sussie.sturesson@voltige.se

Mia Kumm, mia.kumm@voltige.se

Anna Andersson, annaan@live.se

Linda Jernvall, linda.jenvall@telia.com

Marie Louise Westerlund, marielouisewesterlund@yahoo.seGrenledare i olika distrikt

Uppland – Linda Jenvall           linda.jenvall@telia.com

Västmanland – Mia Kumm     mia.kumm@voltige.se

Dalarna – Anna Torssander    anna.torssander@edu.borlange.se

Skåne – Ebba Printzlow           printzlow34@hotmail.com

shapeimage_3

Södermanland - Fanny Mossberg fanny.mossberg@gmail.com

Stockholm - Siri BuggeInformation till tävlingsarrangör:

Lite tips till tävlingsarrangören: 

© Kim af Schultén 2018